AESK Kulübü

28.01.2019

AESK ekibi, enerji tüketiminin ve buna bağlı olarak alternatif enerjilere olan ihtiyacın da gün geçtikçe arttığı günümüzde daha yeşil, doğayla dost ve yaşanabilir bir dünya için çalışmalarını sürdürmektedir. AESK, bu sene 108. yaşını kutlayacak Yıldız Teknik Üniversitesi’ne gelen yeni Yıldızlıların insan ve çevre yaşamını sürdürülebilir kılacak ve geleceğe katkı sağlayacak genç mühendisler olarak yetişmeleri için çalışan, uluslararası yarışmalara katılan bir kulüptür.

Ekip; sponsorluk, mekanik, elektrik ve kompozit olmak üzere 4 alt ekipten oluşmaktadır. Yarış ekibi, dinamik ve öğrenmeye hevesli bir ortamda çeşitli bölümlerden 25 öğrenciyi bünyesinde barındırarak disiplinler arası bir çalışma gerçekleştirmektedir. Çalışmaların sürdürülebilir kılınması için her yıl Yıldız Teknik Üniversitesi ailesine katılan yeni öğrenciler alt ekiplere alınıyor. AESK, mühendis adaylarına tecrübe kazandırarak öğrencilik yıllarında sektöre daha hazır hale gelme imkanı sunmaktadır.

Ekibin kurulduğu 2004 yılından günümüze kadar üretmiş olduğu; sürücüsüz olarak da kullanılabilen, elektrik enerjisi ve hidrojen enerjisi kullanarak çalışan araçlar hedeflenen dünyaya ulaşmak için büyük bir adım olmaktadır.

Ekip olarak; tasarlanan, ürettilen araçlar ile alternatif enerji kullanımını destekleyen TÜBİTAK Efficiency Challenge ve Shell Eco-Marathon yarışmalarına katılım göstermektedirler.

2018 TÜBİTAK Efficiency Challenge’da AESK ekibi otonom kategorisinde birincilik, hidromobil kategorisinde birincilik ve elektromobil kategorisinde de üçüncülük derecelerini almış ve son 6 yılda 12 kupa kazanmıştır. AESK ekibi 2018 sezonunda tüm kategorilerde kupa kaldırarak yarış tarihinde bir ilke imza atmış ve 108 yıllık çınarımız Yıldız Teknik Üniversitesi’nin adını gururla duyurmuştur.

Elde ettiği bu başarılar sonrasında çalışmalarını arttırarak 2019 yarışları için iki yeni araç tasarlanmaya başlanmıştır. Bu araçlar ile enerjiyi daha da verimli bir şekilde kullanacaklarıdır. 2019 sezonunda üreteceği yeni araçlar ile TÜBİTAK Efficiency Challenge’da Türkiye şampiyonluğunu hedefleyen AESK aynı zamanda Shell Eco-Marathon’a da katılım gösterecek, üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir.

Yıldızımızın daha parlak olabilmesi için sizlerin desteği bizim için çok önemli. Tüm mezunlarımızın maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz.

Yıldızımız birlikte parlayacak!

Bizimle iletişime geçmek için:

Yağmur Ecem PEHLEVAN

Telefon numarası: 0532 797 84 80